Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sedem najväčších tajomstiev únosu, ktorý otriasol svetom!

Natascha Kampuschová
Natascha Kampuschová

VIEDEŇ - Od oslobodenia Natasche Kampuschovej (24) uplynulo už šesť rokov, ale jej prípad zostáva zahalený mnohými tajomstvami a vyšetrovanie stále neskončilo. Kvôli ich rozlúšteniu povolali dokonca špeciálne tímy nemeckej spolkovej polície a americkej FBI, ktoré majú za úlohu rozlúštiť rébus okolo záhadnej smrti únoscu dievčaťa Wolfganga Priklopila (†44).

"Je to najväčší kriminálny prípad v dejinách Rakúska a stále ešte nie je jasné, ako únosca skutočne zomrel a či mal komplica," povedal rakúsky politik Heinz-Christian Strach, vďaka ktorému sa prípad znovu otvára. Vyšetrovatelia sa doteraz domnievali, že Priklopil spáchal samovraždu skokom pod vlak po tom, čo sa dievčaťu podarilo z jeho domu uniknúť.

Sedem najväčších tajomstiev

1. Telo

Prvá fotografia mŕtveho tela bola zhotovená až pri pitve. Hlava vraj bola od zvyšku tela, ktoré našli vo vzdialenosti 1,8 metra od vlaku, takmer oddelená a napodiv úplne nepoškodená. Parlamentný výbor, ktorý riadi vyšetrovanie, sa preto domnieva, že mohol byť Priklopil zavraždený a jeho telo potom hodené pod vlak.

2. Pitva

Pri pitve nebola zmeraná teplota tela, a nebolo tak možné určiť presný čas smrti. Polícia sa spoľahla len na výpoveď rušňovodiča. Ten ale kvôli tme nemohol uviesť potrebné detaily.

3. Policajné psy

Ihneď po Nataschinom oslobodení k Priklopilovmu domu povolali vyšetrovateľov s policajnými psami. Pes podľa tajného spisu zachytil stopu a začal hrabať. Operáciu ale prerušili. K výkopu na mieste nedošlo, dôvodom mala byť domnienka, že by pes vyhrabal len hnilé drevo. Neskôr vyšlo najavo, že Natascha porodila svojmu únoscovi dieťa, ktoré na záhrade zakopali.

4. Odstránenie stôp

Kým policajti prehľadávali okolie domu, vstúpil do neho Priklopilov priateľ Ernst Holzapfel a niekoľko predmetov odniesol. Policajtom potom tvrdil, že to boli veci, ktoré Priklopilovi požičal.

5. Svedectvo

Jediným svedkom Nataschinho únosu bol istý študent. Ten tvrdil, že dievča do bielej dodávky naložili dvaja muži. Aj napriek tomuto vyhláseniu trvali policajti iba na jednom páchateľovi.

6. Stopy DNA

Po oslobodení jazdil údajne Priklopil šesť hodín bezcieľne po Viedni so svojím už spomínaným kamarátom Holzapfelom. V aute však našli ďalšie stopy DNA, ktoré sa nepodarilo k nikomu z mužovho okolia priradiť.

7. Účty

Podľa pôvodného policajného spisu bol Priklopil nezamestnaný a nemal žiadne bankové účty. Podľa najnovších informácií však únosca kúpil niekoľko nehnuteľností vo Viedni, jazdil v BMW 850i a mal tri bankové účty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu