Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Novodobý koncentrák: 30 rokov držali stovky ľudí ako otrokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

LONDÝN - Rodina vo Veľkej Británii držala stovky ľudí ako otrokov takmer tridsať rokov. Žili bez sprchy, s minimálnou stravou, pracovali zadarmo 19 hodín denne a spali v boxoch pre kone. Pokus o útek sa rovnal smrti.

Ľudia prišli do Británie s vidinou dobre platenej práce a komfortného ubytovania. Namiesto toho ich tu čakalo niečo podobné novodobému koncentráku. Connorsovci im oholili hlavy a dali im uniformy, ktoré mali jasne signalizovať ich postavenie otrokov. Za tvrdú prácu sa nedočkali žiadneho platu alebo len veľmi malého. Vyhrážali sa im, že ak sa pokúsia utiecť, zmlátia ich alebo dokonca zabijú.

Rodina pracovníkov odchytávala na nocľahárňach a pracovných úradoch. Z lukratívnej roboty sa však vykľulo pokladanie dlažby na súkromných príjazdových cestách po celej Británii. Každé ráno ich budili o pol šiestej a potom ich odviezli do práce. Niekedy ich používali aj ako stroje, aby ušetrili peniaze.

Nesmeli hovoriť o svojej minulosti a boli nútení zabudnúť na svojich príbuzných. Ich novou rodinou sa mali stať trýznitelia, ktorí žili len pár metrov od "tábora" v luxusnom dome, informoval Daily Mail.

Na prípad políciu upozornili otroci, ktorým sa podarilo utiecť. Šokovaná polícia našla 22 mužov v smradľavých prístreškoch alebo boxoch pre kone. Boli vyhladovaní, mali skorbut, polámané kosti, uhryznutia od psov a boli pokrytí výkalmi.

Tomyho Connorsa (52) a jeho príbuzných Jamesa Johna (34), Patricka (20) a Josie (31) polícia zatkla. Súd vyhlásil, že ide o prvý prípad otroctva za posledných 200 rokov. Obete dostanú finančnú kompenzáciu, ako to dopadne s krutou rodinou, súd ešte nerozhodol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu