Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík hodiny prosil o vodu: Lekári mu ju nedoniesli, zomrel!

Kane s mamou Ritou
Kane s mamou Ritou (Zdroj: gazetea24.com)

LONDÝN - Niekoľko hodín žobronil o pohár vody, zdravotné sestry mu ju ale nepriniesli. Kaney Gorny preto zavolal políciu. Tú ale lekári presvedčili, že chlapec je v poriadku. Nebol, krátko nato zomrel.

Dvadsaťdvaročný muž sa v nemocnici zotavoval po operácii bedrového kĺbu. Keď mu personál nedal napiť napriek tomu, že o to prosil, zo zúfalstva zavolal na tiesňovú linku.

Keď ho prišiel skontrolovať strážnik Matthew Oommen, sestry mu povedali, že pacient vodu nepotrebuje, a že je len "trochu zmätený". O pár hodín neskôr zomrel od smädu. Neskôr sa ukázalo, že prišiel o viac ako tretinu telových tekutín.

"Kane sa sťažoval na sucho v ústach. Keď som sa ho spýtal, prečo volal na políciu, povedal, že zdravotníci mu odmietli priniesť vodu a keďže žiadnu nemal ani pri posteli a nemohol sa po zákroku hýbať, nemal na výber," povedal Oommen.

Nakoniec spolu s kolegami po tom, čo ich lekári ubezpečili, že Kaneovi nič nie a jeho čudné správanie je len následkom minuloročnej operácie mozgového nádoru, odišli. Ten operovali v tom istom zariadení.

"Neskontrolovali mu hladinu sodíka, ktorá vyletela extrémne vysoko. Jeho smrť bola spôsobená prehliadnutím viacerých príznakov," uviedla endokrinologička Arshia Panahloová, ktorá mladíkovi nádor odstránila. Nepochopiteľným prístupom lekárov sa teraz zaoberá súd, informoval portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu