Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Krajné riešenie: Dievča (14) kvôli láske vyvraždilo vlastnú rodinu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: tampagov.net)

PATNA - Štrnásťročnú dievčinu zadržala indická polícia vo východnom štáte Bihár a obvinila ju, že zavraždila svojho otca a brata. Príčinou rodinnej tragédie bola skutočnosť, že sa stavali proti jej vzťahu s chlapcom z najnižšej kasty. Informovala o tom dnes agentúra AFP.

Ide pritom o obrátený scenár miestnych "vrážd zo cti", kedy často rodičia či synovia zabijú dcéru, respektíve sestru, za nevhodný vzťah, ktorým podľa nich uvrhla rodinu do hanby.

Dievča sa podľa polície priznalo, že nasypalo jed do zeleninového karí, ktoré uvarilo pre otca a mladšieho brata. Obaja potom zomreli. Matka smrti unikla, pretože jej nebolo dobre, a preto jedlo neskonzumovala.

Prípad sa odohral v dedine vzdialenej asi 75 kilometrov od hlavného mesta štátu Bihár Patna. "Dievčina pristúpila k tomuto krajnému kroku, pretože jej príbuzní vrátane otca, matky a brata boli proti jej láske k chlapcovi a nesúhlasili s tým, že si ho chce vziať," povedal AFP policajný dôstojník Upendra Kumar Sinha.

Chlapec patrí k indickej komunite dalitov - takzvaných "nedotknuteľných". Tí boli v tradičnom kastovnom systéme, ktorý už roky v Indii oficiálne neplatí, ale na mnohých miestach silno pretrváva, považovaní za nečistých. Prisúdené im boli len tie najšpinavšie a najnižšie práce ako napríklad čistenie latrín, zametanie ulíc a upratovanie odpadkov.

Rodina dievčiny, ktorá patrí k vyššej kaste, nechcela o jej láske ani počuť a chlapca dokonca zbila, keď ho s ňou pristihli. Štát Bihár patrí v Indii k najchudobnejším a najviac podliehajúcim dávnemu kastovnému systému.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu