Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Stratil rodinu, vzal spravodlivosť do vlastných rúk: Zodpovedného za nešťastie zabil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Zástupcu ministra ruskej Severoosetskej republiky v sobotu zadržali nemecké úrady, keď sa pokúšal dostať na spomienkovú udalosť za obete kolízie dvoch lietadiel, ktorej výsledkom bola smrť jeho ženy a dvoch detí.

Rusa Vitalija Kalojeva, ktorý sa rozhodol vziať spravodlivosť do vlastných rúk a zabil zodpovedného švajčiarskeho letového dispečera, zatkli na mníchovskom letisku. Polícia mu podľa ruských médií oznámila, že schengenské víza mu boli udelené omylom a že Švajčiari si jeho účasť na spomienke v juhonemeckom meste Überlingen neprajú.

V noci z prvého na druhého júla 2002 sa boeing nemeckej nákladnej spoločnosti vo výške takmer jedenásť kilometrov zrazil s tupolevom baškirskej leteckej spoločnosti smerujúcim z Moskvy do Barcelony. Pri nehode zahynulo 71 ľudí, z toho 52 detí. Vzdušný priestor mala na starosti súkromná švajčiarska spoločnosť. Kalojev sa po nehode nervovo zrútil a v roku 2004 vyhľadal švajčiarskeho letového dispečera, ktorého následne dobodal. Súd mu vymeral osemročný trest, no v roku 2007 ho prepustili. Jeho krajania ho po príchode do vlasti privítali ako hrdinu a krátko na to sa stal zástupcom severoosetského ministra pre výstavbu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu