Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Texaského miliardára odsúdili za podvody na 110 rokov

Allen Stanford
Allen Stanford (Zdroj: SITA)

HOUSTON - Texaského miliardára Allena Stanforda odsúdil dnes federálny súd v Texase na 110 rokov väzenia za podvodnú pyramídovú hru, v ktorej nazhromaždil sedem miliárd dolárov (päť miliárd eur). Informovala o tom agentúra AP.

Stanforda (62) uznal súd v Houstone vinným v 13 bodoch obžaloby z podvodu a vytvorenia zločinnej organizácie. Obžaloba proti Stanfordovi, jeho spolupracovníkom a výkonnej riaditeľke regulačného orgánu pre obchod s cennými papiermi na Antigue obsahovala 21 bodov. Práve na ostrove Antigua mala sídlo Stanfordova firma Stanford Financial.

Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) podala na spoločnosť žalobu za podvod, pretože firma podľa úradu vytvorila rozsiahlu tzv. Ponziho schému, na ktorú nalákala klientov z celého sveta. Stanford mal roky lákať investorov na falošné certifikáty s neuveriteľne vysokými výnosmi, ktoré vydávala banka na Antigue v jeho vlastníctve. Namiesto toho peniaze údajne investoval do riskantných realitných programov a finančných produktov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu