Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Intenzívne zrážky zanechali v Rakúsku zaplavené pivnice a garáže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AMSTETTEN/BREGENZ - Dolnorakúski hasiči zaznamenali po dnešných prudkých lejakoch na núdzovej linke stovky telefonátov občanov. Iba v okrese Amstetten je v teréne v súvislosti so zaplavenými pivnicami 19 útvarov hasičského zboru, celkove sú škody hlásené už z viac ako 40 lokalít, informovala agentúra APA.

Už predpoludním boli s dôsledkami intenzívnych zrážok konfrontovaní hasiči v spolkovej krajine Vorarlbersko na západe Rakúska. Iba v okolí Bregenzu zasahovali na 24 miestach, predovšetkým v pivniciach a garážach. Zrážky vo Vorarlbersko mali podľa meteorológov intenzitu, akú dosahujú štatisticky len raz za 20 rokov.

Majitelia obytných objektov, v ktorých výška vody dosahovala niekoľko centimetrov, by si sami poradiť nedokázali, informovali tamojší záchranári.

V okolí Bregenzu, kde pršať začalo okolo 7.30 h, spadlo do skorých popoludňajších hodín 58 litrov vody na meter štvorcový.

Vo vyšších polohách napadol v noci nadnes sneh, takže napríklad na vysokohorskej komunikácii cez pohorie Silvretta musia motoristi používať reťaze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu