Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Peruánska polícia objavila pozostatky Čecha a zvyšných 13 cestujúcich

Pátranie bolo helikoptére bolo ukončené, tragédiu nikto neprežil
Pátranie bolo helikoptére bolo ukončené, tragédiu nikto neprežil (Zdroj: SITA)

LIMA - Peruánska polícia dnes objavila pozostatky 14 cestujúcich z vrtuľníka, ktorý sa zrútil v Andách. Na palube bol jeden Čech a desať ďalších cudzincov. Oznámil to podľa agentúry prokurátor provincie Cuzco, ktorého citovala peruánska spravodajská televízia Canal N.

"Vydávame sa k miestu nehody, tam, kde sa nachádza helikoptéra a telá," vyhlásil prokurátor César Guevara. Peruánska polícia predtým oznámila, že záchranári dnes lokalizovali vrtuľník, ktorý sa zrútil v Andách. Podľa nej ale nebolo ešte jasné, či niekto haváriu prežil. Stroj, na ktorého palube bolo 14 ľudí, medzi nimi aj jeden Čech, bol nezvestný od stredajšieho večera, keď s ním pozemné letové služby stratili kontakt počas letu vo vysokohorskej oblasti na juhovýchode krajiny.

Policajný dôstojník Hector Dulanto povedal rozhlasovej stanici Radioprogramas, že helikoptéra Sikorsky S §-58ET bola objavená na vrchole Mama Rosa v nadmorskej výške približne 4900 metrov. Záchranárom môže trvať asi 12 hodín, než sa na miesto dopadu vrtuľníka dostanú pešo po horských chodníkoch, odhadol starosta blízkeho mesta Armando Quispe.

Polícia potvrdila, že na palube vrtuľníka bolo osem Kórejcov, Peruánec, Švéd, Holanďan a Čech a dvojčlenná peruánska posádka. Išlo o skupinu expertov, ktorí sa zdržiavajú v Peru v súvislosti s plánovaným investičným projektom. Pátracie akcie na mieste komplikovalo zlé počasie, sneh, hustá hmla a dážď. Kvôli počasiu a veľmi zlej viditeľnosti bolo v piatok pátranie prerušené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu