Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zúfalý František (†19): Dozvedel sa, že nezmaturoval a vyskočil z okna školy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: flickr)

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/BRATISLAVA - Obrovská tragédia vo štvrtok otriasla gymnáziom v Uherskom Hradišti. Študent (†19) po neúspešnej maturite nenašiel iné východisko a svoj život ukončil skokom z okna.

Mladý Nguyen Hoang Thanh z vietnamskej komunity, ktorého prezývali „František“ sa tesne po maturite rozhodol skoncovať so svojím životom. Zúfalý gymnazista hodinu po maturite vyšiel na tretie poschodie budovy školy, otvoril okno, a bez rozmyslu z neho vyskočil.

Mladíka zvierajúceho sa v kŕčoch našiel okoloidúci, ktorý mu okamžite privolal záchranku. Tá ho odviezla na ARO do nemocnice v Uherskom Hradišti. Ani rýchly prevoz však študentovi život nezachránil a v nemocnici mnohopočetným zraneniam podľahol.

Podľa slov jeho spolužiakov bol výborný kamarát, ktorý mal asi príliš veľa problémov: „Bol to fantastický chlapec. Všetci na neho budeme spomínať v dobrom. Ale mal asi viac problémov, mal to ťažké,“ spomínajú.

Tragédiu pre portál Blesk.cz potvrdil riaditeľ gymnázia Zdeněk Botek, ktorý uviedol, že chlapec nezvládol maturitnú skúšku a hodinu po nej skočil. Polícia teraz prípad vyšetruje a školu uzavrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu