Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z okna nemocnice vyskočil starší muž, pád neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOLNÝ KUBÍN – Z okna interného oddelenia dolnokubínskej nemocnice vyskočil dnes dopoludnia 68-ročný muž, pád z prvého poschodia neprežil. Začiatkom apríla sa v tej istej budove stal podobný prípad, 31-ročná žena, ktorá len pár dní predtým porodila svoje prvé dieťa, skočila z balkóna gynekologického oddelenia na treťom poschodí a tiež namieste zomrela.

Nemocnica už uvažuje aj o zamrežovaní okien a balkónov, podľa riaditeľa Jozefa Mintála by sa však v zamrežovanej nemocnici nemuseli dobre cítiť ostatní pacienti. „Zvažujeme. Musíme prehodnotiť pre a proti, čo by takéto riešenie znamenalo z pohľadu obmedzenia a reakcií pacientov. Premeniť nemocnicu na väznicu nám príde trošku drastické opatrenie,“ povedal Mintál.

Do úvahy neprichádza ani trvalé uzamknutie okien a balkónov. „Neviem si predstaviť takéto riešenie, je to nezmysel. Prakticky je to nezrealizovateľné, navyše keď bývajú aj takéto horúčavy. Keby sme mali plne klimatizované izby, že sme nemocnica, do ktorej sa zainvestuje dvesto miliónov, tak možno by sa o takomto niečom dalo uvažovať. Ale takto je jednoducho potrebné zabezpečiť v izbách cirkuláciu oknami,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu