Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na Novom Zélande našli telo Dagmar (†31): Znásilnil a zabil ju miestny zvrhlík!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WELLINGTON/PRAHA - Polícia na Novom Zélande objavila telo 31-ročnej českej turistky. Vedľa nej ležal mŕtvy 43-ročný miestny muž, ktorý bol už v minulosti trestaný za sexuálne násilie. Podľa polície sa ženu z Českej republiky zrejme pokúsil znásilniť a potom spáchal samovraždu. Informoval o tom dnes spravodajský portál iDNES.cz.

Polícia objavila telá v lesnej škôlke neďaleko mesta Waimate na Južnom ostrove, napísal server stuff.nz.co. Formálna identifikácia ešte neprebehla, ale novozélandská polícia je presvedčená, že ženské telo patrí turistke Dagmar P. z Česka. Vedľa nej ležalo telo novozélandského lesníka Jasona Frandiho. Češka podľa polície odišla v sobotu 26. mája z mesta Cronwell a stopovala do oblasti Timaru. Po ceste jej zrejme zastavil aj Frandi a odviezol ju do lesa, kde sa ju pokúsil znásilniť. Medzi stromami potom podľa vyšetrovateľov prepukol zápas.

Polícia dnes objavila Frandiho strieborné BMW asi tri kilometre od miesta činu, informoval server Otago Daily Times. České veľvyslanectvo v Austrálii už oznámilo smutnú správu rodine turistky v Českej republike. Príbuzní sú údajne v šoku a požiadali novinárov o rešpektovanie súkromia. Jasona Frandiho pred 12 rokmi odsúdili na tri a pol roka väzenia za sexuálne násilie. V roku 2000 uniesol 12-ročné dievča a vyžadoval od nej sexuálny styk. Po svojom zatknutí sa priznal, že ju chcel odviezť do lesa a znásilniť. Potom chcel spáchať samovraždu. Podľa súdnych záznamov Frandiho v minulosti odsúdili aj za napadnutie, pestovanie marihuany a dopravný priestupok.
     

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu