Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Internetom sa šíri panika: Tajný plán evakuácie 40 miliónov ľudí!

Havária vo Fukušime ohrozuje celý svet Zobraziť galériu (2)
Havária vo Fukušime ohrozuje celý svet

TOKIO - Situácia v japonskej elektrárni Fukušima je podľa niektorých zahraničných portálov kritická. V prípade, že dôjde k predpokladanému kolapsu štvrtého reaktora, bude údajne potrebné evakuovať vyše 40 miliónov obyvateľov kvôli "extrémnemu nebezpečenstvu" z otravy ožiarením. Niektoré servery sa dokonca uchýlili k slovám o možnom globálnom nukleárnom holokauste. Oficiálne zdroje však nič také nenaznačujú.

"Reaktor 4 sa nachádza zrejme v poslednom štádiu pred kompletným kolapsom, čo môže poslať do atmosféry jadrové palivo z tisícov taviacich tyčí. Tieto tyče sú už nekryté v kontakte so vzduchom a totálne uvoľnenie paliva by okamžite vytvorilo katastrofu nielen regionálnu, ale v podstate celosvetový nukleárny holokaust," napísal server naturalnews.com.

Podľa denníka Mainichi Daily News správa zverejnená vo februári Nezávislou vyšetrovacou komisiou havárie vo Fukušime naznačuje, že úložisko 4. reaktora je najslabším článkom celej štiepnej reakcie jadrovej havárie. Najhorší scenár načrtnutý vládou zahŕňa nielen samotný kolaps 4. reaktora, ale aj rozpad palivových tyčí zo všetkých ďalších reaktorov.

Štvrtý reaktor je vraj nestabilný

Internetom sa šíri panika:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: cuttingthegordianknot.wordpress.com)

V snahe ubrániť časť populácie pred smrťou preto teraz úrady údajne pripravujú plány na evakuáciu miliónov Japoncov na Kurilské ostrovy, ktoré sú súčasťou ruského regiónu Sachalin, alebo zrejme aj do Číny, kde sú pripravené prázdne "mestá duchov", ktoré by mohli pojať až 64 miliónov utečencov.

Spoločnosti TEPCO, ktorá elektráreň prevádzkuje, je vyčítané, že za 14 mesiacov nepodnikla žiadne zmysluplné kroky, ktoré by katastrofickú situáciu pomohli vyriešiť. Veci sú vraj tak zlé, že ich kvôli hrozbe masovej paniky nemôžu zverejniť v médiách. Od havárie má byť rádioaktívnymi látkami prostredníctvom dažďa zamorená celá planéta. Bazén štvrtého reaktora má byť rozpraskaný a rádioaktivita neustále unikať.

TEPCO sa deň pred katastrofou chystalo naplniť štvrtý reaktor asi 1500 čerstvými (nevyhorenými) palivovými tyčami, ktoré boli a stále sú uložené v tomto teraz deravom bazéne. Vzhľadom na to, že Fukušima začala nedávno používať zmesové palivo MOX, dá sa vraj teraz očakávať, že bazén je preplnený plutóniom. Christina Consolo, moderátorka Nuked Radio, o tom hovorí: "Ak tam majú palivo MOX, ktoré obsahuje 6% plutónium, môže jedna palivová tyč zabiť 2,89 miliardy ľudí. Pokiaľ sa bazén zrúti, a tvrdí to aj senátor Wyden, potom môžeme v dôsledku uvoľnenia radiácie z týchto palivových tyčí čeliť masovému vymieraniu."

O tom, že naozaj vo Fukušime nie je všetko v poriadku, majú svedčiť aj slová šéfa spoločnosti Energy Solution, ktorá má na starosti likvidáciu elektrárne: "Neexistuje žiadna technológia, ktorá by mohla byť momentálne zavedená". Aby práce pokračovali rýchlejšie, snaží sa údajne aspoň uzavrieť zmluvy s ďalšími firmami, ktoré sa majú na likvidácii spolupodieľať.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) však uviedla, že hodnoty radiácie na väčšine územia krajiny nepresiahli hranicu, za ktorou panuje zvýšené riziko rakoviny. V správe tiež napísala, že aj v susedných krajinách bola po nehode vo Fukušime zaznamenaná radiácia len mierne nad normálom. Ľudia vo zvyšku sveta potom boli vystavení mierne vyššiemu žiareniu prostredníctvom potravín.

Pravdepodobne tak ide iba o ďalšiu z konšpiračných teórií, ktoré sa pravidelne zjavujú na internete.

Pohľad na reaktor z apríla minulého roka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu