Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Medzinárodný trapas už majú aj Česi: Zahraničných pretekárov okradli o všetko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NOVÉ MESTO NA MORAVE - Terčom zlodejov na českej Vysočine sa stal Svetový pohár horských bicyklov, ktorý sa konal cez víkend v okolí Nového Mesta na Morave. Pretekárom z Holandska, Veľkej Británie a USA ukradli podľa polície bicykle a vybavenie za 1,63 milióna korún (cca 64 500 eur). Usporiadatelia závodu pritom podľa jeho hovorcu kládli na zaistenie bezpečnosti v areáli veľký dôraz.

V sobotu medzi 19:00 a 21:30 ukradol zlodej prototyp bicykla za 505-tisíc korún Američanom priamo v Novom Meste na Morave. "Všetko sa udialo zrejme bez použitia násilia, zlodej asi rozopol zips v bočnej stene servisného stanu, ktorý bol priamo na závodisku pred hotelom SKI," povedala ČTK hovorkyňa krajskej polície Dana Čírtková. V stane sa v tej dobe konala prezentačná akcia pre pozvaných.

K ďalšiemu prípadu krádeže vyrážali cez víkend kriminalisti do Troch studní. Neznámy páchateľ tam v noci na nedeľu vypáčil uzamknuté dvere kolkárne hotela. Z nej odcudzil sedem horských bicyklov rôznych značiek. Bicykle patrili Britom. Škodu vyčíslili na 820-tisíc korún.

Spomienku na Svetový pohár v Česku budú mať aj Holanďania. Zlodeji kradli tentoraz pri hoteli vo Vojtechove, v noci na sobotu. Páchateľ rozbil plechové nepriehľadné okno zadných dverí dodávky Renault Master. Otvorom potom dokázal odistiť z vnútornej strany auta zámok dverí. Majiteľovi ukradol tašku na prenášanie ráfikov horských bicyklov, štyri ráfiky značky Roval Control s pneumatikami, kotúčovými brzdami a prehadzovačkou s desiatimi prevodmi. Krádežou vecí a poškodením vozidla spôsobil majiteľovi škodu 176 250 korún.

Holandský tím niekto okradol v sobotu večer aj na parkovisku pri Hoteli Ski. Z voľne prístupného servisného stanu tímu zmizol závodný horský bicykel značky Superior. Klubu spôsobil zlodej škodu 125 000 korún.

"Kriminalisti všetky krádeže, ktoré sa stali cez víkend v oblasti konania Svetového pohára horských bicyklov, dôkladne analyzujú a preverujú, či ich nemá na svedomí rovnaký páchateľ alebo rovnaká skupina páchateľov," povedala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu