Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Maďarské protiteroristické komando v akcii: Slovenské lietadlo zničilo metro v Budapešti!

Zobraziť galériu (2)

BUDAPEŠŤ – Nie, neboli to filmári, ktorí v týchto dňoch nakrúcajú v Budapešti ďalší diel akčáku s Bruceom Willisom v hlavnej úlohe. Lietadlo si ponad trať trojkového metra do svojho sídla prevážala Protiteroristická jednotka. Vyradený Boeing si kúpila pre potreby výcviku.

Najskôr iba spadol ozdobný strop v stanici Népliget. Dva krát dva metre štvorcové  obkladu sa zrútili v momente keď pod ním nikto nestál. Odborníci na základe tejto udalosti preskúmali celú trasu ponad ktorú v noci konvoj protiteroristickej jednotky s lietadlom šiel. Ako píše mainap.ju  po celom úseku sú poškodenia, trhliny a posuny.

Manažment metra sa k informácii stavia odmietavo. Podobná situácia hrozila už zhruba pred 6 -8 rokmi kedy stekajúca voda spôsobila eróziu betónu. Preto je možné, že už zoslabený strop dostal prevozom lietadla poslednú kvapku aby sa dal do pohybu, no samotný transport vraj niečo podobné spôsobiť nemohol. Dokonca je známe, že stanica má strop nahodený riedkou omietkou a problémy s opadávaním už boli krátko po odovzdaní do užívania. Navyše po frekventovanej ceste nad metrom je hustá nákladná doprava, ktorej otrasy sa pravidelne prenášajú do tunela metra.


Maďarské protiteroristické komando v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MTI)

Protiteroristi si vyradený Boeing 737-300 odkúpili od nízkonákladovej leteckej spoločnosti Sky Europe sídliacej v Bratislave  a previezli ho z medzinárodného letiska Ferenca Liszta. Tu ešte prebytočné diely demontovali a chvost aj krídla odrezali. Takto vyľahčený 33 metrov dlhý trup lietadla váži 23 ton, k nemu treba ešte pripočítať váhu ťahača a sprievodných vozidiel.

„V súčasnosti ešte stále prebieha technické vyšetrovanie prípadu začaté ešte minulý víkend, no zatiaľ sa neukázali žiadne indície, ktoré by poukazovali na premočenie stropu, či iné problémy, ktoré by viedli k poškodeniu. Preto vyšetrovanie pokračuje,“ znie vyjadrenie Budapeštianskeho dopravného podniku.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu