Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Putin sa chopil moci: Policajti zatkli 120 demonštrantov!

Vladimir Putin
Vladimir Putin

MOSKVA - Moskovská polícia v pondelok informovala o zadržaní 120 osôb vrátane opozičného lídra Borisa Nemcova, ktorí sa zúčastnili na nepovolenej demonštrácii proti inaugurácii staronového ruského prezidenta Vladimira Putina.

Podľa zverejneného vyhlásenia skončili všetci demonštranti v cele predbežného zadržania, ešte počas dňa by sa však mali dostať na slobodu po tom, ako ich poučia o "neprípustnosti narúšania verejného poriadku".

Masové protesty proti Putinovmu návratu do prezidentského kresla sa v Moskve konali už v nedeľu, keď polícia hlásila násilné zrážky a zadržanie 436 osôb, medzi nimi aj opozičných lídrov Alexeja Navaľného a Sergeja Udaľcova. Opozícia tvrdí že policajti zadržali viac ako 600 demonštrantov. Pondelňajší obrad v Kremli sprevádzali mimoriadne prísne bezpečnostné opatrenia a podľa spravodajcu tlačovej agentúry AFP boli uzavreté námestia, kde sa konali predošlé demonštrácie.

Vladimir Putin sa v pondelok po štyroch rokoch opäť vrátil na čelo Ruska a už po tretí raz sa stal jeho prezidentom. Tento post zastával aj v rokoch 2000 až 2008, podľa ústavy však už nemohol kandidovať tretíkrát po sebe. Prezidentom sa tak stal jeho kandidát Dmitrij Medvedev a Putin pôsobil ako premiér. Obaja muži si teraz pozície vymenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu