Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Strauss-Kahn bude čeliť občiansko-právnej žalobe chyžnej

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn

NEW YORK - Sudca štátu New York dnes rozhodol, že bývalý šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn bude pred súdom v občiansko-právnom konaní čeliť obvineniu zo sexuálneho napadnutia.

Civilnú žalobu naňho vlani podala chyžná newyorského hotelu Nafissatou Diallová po tom, ako štátny prokurátor zrušil obvinenie argumentujúc, že chyžná si vo výpovediach protirečila.

Sudca z Bronxu Douglas McKeon dnes odmietol argumenty obhajcov Straussa-Kahna, že bývalý šéf MMF mal v čase údajného útoku na chyžnú v manhattanskom hoteli Sofitel diplomatickú imunitu.

Médiá informovali, že právnici chyžnej teraz požiadajú o predvolanie francúzskeho politika pred súd v New Yorku. Strauss-Kahn plánoval kandidovať za Socialistickú stranu v tohtoročných francúzskych prezidentských voľbách predtým, ako bol obvinený zo sexuálneho deliktu.

Po údajnom útoku v máji 2011 sa vzdal funkcie šéfa MMF vo Washingtone a odcestoval domov do Francúzska. Okrem žaloby v USA čelí obvineniam francúzskeho súdu z napomáhaniu pri kupliarstve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu