Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Strauss-Kahn žiada odškodné: Od chyžnej chce milión dolárov!

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn

NEW YORK - Bývalý šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn zažaloval newyorskú hotelovú chyžnú, ktorá ho vlani obvinila zo sexuálneho napadnutia.

Strauss-Kahn žiada od chyžnej odškodné vo výške milión dolárov (779.000 eur) za "zákerné a bezohľadné falošné obvinenie", uviedla dnes agentúra AP.

Príslušnú žalobu podali Strauss-Kahnovi právnici v pondelok na súde v New Yorku. Advokáti chyžnej Nafissatou Diallovej to označili za "zúfalý úskok".

Newyorský sudca 1. mája rozhodol, že bývalý šéf MMF bude čeliť obvineniu zo sexuálneho napadnutia v občiansko-právnom konaní. Civilnú žalobu naňho vlani podala Diallová po tom, ako štátny prokurátor zrušil obvinenie v trestnoprávnej kauze kvôli protirečeniam vo výpovediach chyžnej.

Po údajnom útoku v máji 2011 sa Strauss-Kahn vzdal funkcie riaditeľa MMF vo Washingtone a vrátil sa do rodného Francúzska. Pred vypuknutím kauzy plánoval kandidovať za socialistov v tohtoročných prezidentských voľbách. Okrem žaloby v USA čelí vo Francúzsku obvineniam z napomáhania kupliarstvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu