Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Škandalóznym Strauss-Kahnom opovrhla manželka: Každý v inom dome!

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn

PARÍŽ - Bývalý šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn sa rozišiel s manželkou Anne Sinclairovou a teraz žijú oddelene. Dnes o tom informovala agentúra Reuters.

Strauss-Kahn čelil v poslednom roku niekoľkým obvineniam zo sexuálnych deliktov a prišiel kvôli nim o svoj post v čele fondu aj o možnosť kandidovať na francúzskeho prezidenta.

Podľa zdrojov Reuters žijú finančník a jeho žena každý v inom dome v Paríži. Týždenník Closer na svojich internetových stránkach uviedol, že Sinclairová Straussa-Kahna donútila odísť zo spoločného domu v centre francúzskej metropoly.

Problémy Straussa-Kahna začali vlani v máji, keď ho chyžná z newyorského hotela obvinila, že ju násilím prinútil k orálnemu sexu. Strauss-Kahn kvôli obvineniu strávil týždeň vo väzobnej väznici a rezignoval na funkciu šéfa MMF. Hrozilo mu až 25 rokov väzenia, americká prokuratúra ale obvinenia nakoniec stiahla, pretože sa vynorili pochybnosti o dôveryhodnosti chyžnej. Žena však finančníka žaluje ešte v občianskoprávnom spore a požaduje po ňom odškodné.

Tento rok sa Strauss-Kahn stal vo Francúzsku terčom vyšetrovania v prípade, v ktorom je podozrivý z napojenia na medzinárodnú kupliarsku sieť a z policajnej korupcie okolo luxusného hotela Carlton v severofrancúzskom meste Lille. V tejto afére bol koncom marca predbežne obvinený z "napomáhania organizovaného kupliarstva", za čo mu hrozí až 20 rokov väzenia. Prokuratúra vyšetruje, či Strauss-Kahn vedel, že sexuálne večierky, ktorých sa v rokoch 2010 a 2011 zúčastnil v severnom Francúzsku, Paríži a Washingtone a ktoré údajne organizovali jeho známi podnikatelia, boli dohadované s pasákmi a prostitútkami.

V máji francúzska prokuratúra proti Strauss-Kahnovi začala ďalšie vyšetrovanie, kde je bývalý šéf MMF podozrivý zo znásilnenia. To údajne spáchal v decembri 2010 pri večierku s prostitútkami v hoteli vo Washingtone. Strauss-Kahn obe obvinenia popiera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu