Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Herec (†27) sa počas hry omylom obesil, diváci sledovali jeho smrť!

Thiago Klimeck mal stvárniť samovraždu
Thiago Klimeck mal stvárniť samovraždu (Zdroj: uol.com.br)

SAO PAULO - Smrťou jedného z protagonistov skončila veľkonočná hra Umučenie Krista v brazílskom meste Itararé. Herec Thiago Klimeck, ktorý hral Judáša, sa pri stvárňovaní jeho samovraždy skutočne obesil, informuje dnes agentúra AP.

Klimeck v úlohe biblického Judáša páchal samovraždu obesením. Divadelné prevedenie ale nezvládol a visel štyri minúty, kým si ostatní účinkujúci uvedomili, že niečo nie je v poriadku. Svojho kolegu síce zložili, ale už bol v bezvedomí.

Herec na Veľký piatok upadol do bezvedomia v dôsledku mozgovej hypoxie, z kómy sa už neprebral a v nedeľu zomrel. Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva.

Klimeckova sestra podľa brazílskej tlače uviedla, že Thiago scénu s obesením pred predstavením viackrát skúšal, a to za asistencie hasičov. Hasičský zbor ale poprel, že by bol prítomný počas skúšok alebo samotného predstavenia.

Polícia v Itararé (345 kilometrov západo-juhozápadne od Sao Paula) vyšetruje bezpečnostné zariadenie, ktoré malo 27-ročnému Klimeckovi poskytnúť pri scéne oporu. Zdá sa, že slučka sa omylom utiahla. Zatiaľ nie je isté, či bude niekto obvinený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu