Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Davové šialenstvo: Česi upchali cesty a spali v autách kvôli lacným sliepkam!

Sliepky sú v Česku veľkým hitom Zobraziť galériu (2)
Sliepky sú v Česku veľkým hitom (Zdroj: Tv Nova)

STŘÍŽOV - Hoci sa cena vajíčok, ktorá stúpla pred Veľkou nocou u nás aj v Česku, pomaly vracia do normálu, naši západní susedia zostali "vysadení " na chov sliepok. Keď hydináreň v Střížove oznámila, že ich bude predávať za 35 korún (cca 1,4 eur), prepuklo davové šialenstvo.

Noc na stredu mala pre záujemcov o kúpu sliepok nezvyčajný nádych. Prví začali prúdiť už v utorok o pol piatej popoludní a chladnú noc strávili v autách vybavení termoskami s teplými nápojmi a spacími vakmi. Tí, ktorí si mysleli, že im stačí prísť ráno, mali už smolu, museli sa zaradiť na koniec rozsiahlej kolóny.

Záujem o ročné sliepky po 35 korún za kus spôsobil totálny dopravný kolaps a pred obcou v Plzenskom kraji sa vytvorila niekoľkokilometrová fronta. O siedmej ráno sa po 14 hodinách čakania dostali na rad prví šťastlivci, ktorí vytúžené sliepky brali po desiatkach.

Davové šialenstvo: Česi upchali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tv Nova)

"Štyridsať, pretože nám sliepky predtým ukradli," vysvetľovala dôvod kúpy žena v auta. "Veľa, sto aj dvesto," tromfol svoju predchodkyňu muž, ktorý si prepravky s hydinou nakladal do auta.

Medzitým sa stovky ďalších záujemcov radili na koniec kolóny. Tá sa tak natiahla, že končila až skoro v susednej obci. Predpoludním sa cesty v okolí začali upchávať a dopravu musela riadiť polícia. Informoval portál tn.cz.

 

Davové šialenstvo: Česi upchali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tv Nova)

Podobná hystéria sa odohrala v marci aj v českom Liberci, kedy tamojší supermarket prišiel so zľavami. Pred predajňou sa vytvorili dlhánske rady a samozrejme nechýbala ani nervozita a hádky. Zakrátko bol akciový sortiment vykúpený.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu