Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Pred Americkým summitom v Kolumbii vybuchli tri nálože

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BOGOTA/CARTAGENA - Krátko po príchode amerického prezidenta Baracka Obamu na summit amerického kontinentu v kolumbijskej Cartagene vybuchli v noci na dnes v hlavnom meste Bogota aj v samotnej Cartagene menšie nálože.

Podľa polície pri výbuchoch nikto neutrpel zranenia. Explózia v Bogote, ku ktorej došlo neďaleko budovy amerického veľvyslanectva, rozbila okná na okolitých domoch. V Cartagene vybuchli dve tašky s výbušninami blízko autobusovej stanice.

Do mesta už dorazilo viac než 20 z očakávaných 33 hláv štátov a vlád amerického kontinentu. Dvojročný summit otvoria oficiálne dnes.

Kvôli explóziám v Kolumbii odvolali agentov tajnej služby

Viacerých príslušníkov americkej tajnej služby odvolali z Kolumbie po tom, ako pred začatím Amerického summitu s účasťou amerického prezidenta Baracka Obamu došlo k menším explóziám výbušnín. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

Objavili sa obvinenia z profesionálneho pochybenia príslušníkov úradu na ochranu osôb, ku ktorým došlo pred Obamovou cestou, uviedol hovorca úradu Edwin Donovan.

Personál z Cartageny v Kolumbii sa preto vrátil do USA a agentov nahradili inými. Prípad sa vyšetruje. Donovan dodal, že tieto personálne zmeny neovplyvnia celkový bezpečnostný plán, pripravený pred cestou šéfa Bieleho domu.

Americký denník Washington Post informoval, že späť do Spojených štátov povolali desiatky agentov. Prinajmenšom jedného z nich obvinili, že sa zaplietol s prostitútkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu