Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chlapec (13) hrdina: Zastavil školský autobus, keď šofér omdlel

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MILTON - Trinásťročný americký chlapec Jeremy Wuitschick zachránil školský autobus so študentmi, keď šofér omdlel za volantom. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

Wuitschick si v pondelok ráno všimol, že šofér dostal triašku a rozhadzoval rukami krátko po tom, ako naštartoval autobus do strednej školy v meste Milton, ležiacom 48 kilometrov južne od Seattlu v americkom štáte Washington.

Šofér začal chrčať a oči mu vyliezali z jamiek. Študenti pochopili, že stratil kontrolu nad vozidlom a začali kričať, aby niekto zavolal na núdzovú linku 911. Iní kričali, že treba zastaviť autobus a vybrať kľúče za zapaľovača. Situáciu zaznamenalo bezpečnostné video.

Wuitschick konal, prebehol uličkou, vybral kľúče zo zapaľovača a chytil volant, aby odstavil vozidlo pri krajnici. Autobus sa pomaly zastavil.

Potom chlapec spolu s ďalším študentom Johnnym Woodom, ktorý mal kurz prvej pomoci v organizácii Červeného kríža, začali s masážou hrudníka šoféra, až kým neprišli dospelí. Nikto neutrpel zranenia. Vodiča autobusu vo vážnom stave previezli do nemocnice.

"Iba som si pomyslel, že nechcem zomrieť," povedal Wuitschick a dodal, že autobus nasmeroval doprava na okraj cesty. Jeho rýchlu akciu ocenili predstavitelia školskej správy aj polícia. Žiaci sa v rámci bezpečnostnej prípravy učia, čo robiť, ak šofér skolabuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu