Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TOP zázraky: Ľudia porazili smrť a prežili tie najbizarnejšie nehody!

Dieťatko zrazilo auto, aj tak žije!
Dieťatko zrazilo auto, aj tak žije! (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Ľudský život je veľmi krehký dar, o ktorý môžeme prísť v jedinej sekunde. V niektorých prípadoch však zasiahnu vyššie sily alebo neuveriteľná náhoda a presvedčia nás o tom, že prežiť sa dá aj nemožné. Svedčia o tom aj tohtoročné príbehy šťastlivcov, ktorí doslova prekabátili smrť, a to častokrát veľmi kurióznym spôsobom.

1. Dieťatko prešlo auto uprostred ulice

Desivo vyzerajúca nehoda sa odohrala v polovici decembra v čínskom meste Wenzhou. Hoci mala kurióznu príčinu, oveľa dôležitejšie je, že sa skončila neočakávaným happyendom. Matka päťročného dievčatka sa s dieťaťom na ulici najprv háda, pretože drobec odmieta ísť ďalej. A tak matka zvolí osvedčenú taktiku, nechá ho v hneve sedieť na mieste a ostentatívne odchádza s kamarátkou preč. Dieťa by sa zrejme nakoniec rozbehlo za matkou alebo by sa ona sama vrátila, lenže v tej chvíli spoza kamióna pomaly vychádza vodič čierneho SUV, ktorý cez kapotu sediace dieťa nevidí a jednoducho ho prejde. Vodiča zastaví až krik okoloidúcich a šokovanej matky. Šestnásť ľudí sa potom do auta oprie, nadvihne ho a vyslobodí malé dievčatko - ako zázrakom úplne bez zranení.

Dieťa prežilo zrážku s autom

 

2. Lietadlo pristálo bez podvozku

Lietadlo poľskej spoločnosti LOT letelo začiatkom novembra z New Yorku do Varšavy. Skúsený pilot Tadeuzs Wrona počas letu zistil, že mu nefunguje podvozok. Po niekoľkominútovom krúžení nad letiskom Frederika Chopina vo Varšave sa nakoniec rozhodol pristáť bez podvozku. Všetkých 231 ľudí na palube vyviazlo bez zranení. Wrona sa tak v Poľsku stal národným hrdinom. Úžasné šťastie v nešťastí začali ľudia pripisovať zomrelému pápežovi Jánovi Pavlovi II., ktorý ich vraj ochraňoval.

Pristátie bez podvozku

 

3. Z trosiek vytiahli živé bábätko

Takmer 48 hodín po ničivom októbrovom zemetrasení v Turecku v troskách zrúteného domu našli živé dvojtýždňové bábätko. V sutinách akoby zázrakom prežila aj matka zachráneného novorodeniatka. Zemetrasenie o sile 7,2 stupňa udrelo 23. októbra popoludní, neskôr oblasť zasiahlo približne 200 následných otrasov. Najhoršie postihnutými boli mestá Ercis a Van v rovnomennej provincii Van. Úrady zaevidovali 2262 zrútených domov a vyše 600 obetí.

Z trosiek vytiahli živé bábätko

 

4.  Policajt oklamal smrť ako kaskadér

V októbri sa na portáli Youtube objavilo dramatické video, ktoré ukazuje rušnú križovatku v Bielorusku. Všetko vyzerá byť v poriadku až do chvíle, kedy do prechádzajúcej policajnej dávky vrazí biele auto. Muž zákona stratí nad ňou kontrolu, dodávka sa prevráti a policajt z nej vypadne. Ako sa vozidlo kĺže po vozovke, míňa rad prekážok a hoci to vyzerá, že dôstojníka zrazí, stane sa niečo nečakané - tesne pred ním sa zastaví. Vyhodený policajt sa takmer okamžite pozbiera zo zeme a odíde do bezpečia. Aj keď pôsobí zmätene a zjavne je celý dobitý, zdá sa, že nemá vážnejšie zranenie.

Zázračný únik

 

5. Dopravná nehoda ako z akčného filmu

Žena z istého brazílskeho mesta môže hovoriť o naozajstnom zázraku. V deň, na ktorý určite nikdy nezabudne, prechádzala po zjavne "bezpečnom" chodníku pre chodcov. Zrazu sa na ňu spoza chrbta vyrútilo auto typu Beetle a len "o chlp" sa vyhla vážnym zraneniam, keď na poslednú chvíľu uskočila. Otrasný zážitok sa jej podarilo prežiť a po zrážke sa dokázala postaviť na vlastné nohy.

Brazílčanka unikla smrti

 

6. Zábery z kabíny rušňovodiča: Mladíka takmer prešiel vlak

Železničná spoločnosť Transport South Australia ukázala desivé zábery chlapca, ktorý sa rozbehol rovno pred idúci vlak na zastávke Mawson Lakes v Adelaide. Stopáž z kabíny vodiča, ktorý sa stanicou prehnal rýchlosťou okolo 90 km/h, zverejnili v rámci Národného týždňa bezpečnosti železníc. Vidno na nej mladíka, ktorý sa na poslednú chvíľu vynoril spoza odstaveného vlaku a rozbehol sa cez koľaje. Nezodpovedný tínedžer sa iba zázrakom tesne vyhol ťažkému zraneniu a dopravu museli v danom úseku zastaviť na dve hodiny, pokým incident vyšetrili.

Mladíka takmer zabil vlak

 

7. Do muža udrel blesk dvakrát za minútu

Nič netušiaci muž bežal po pokojnej ulici, keď priemyselná kamera zachytila neuveriteľný moment. Chodcovi ani mladíkovi, ktorý utekal s bundou pretiahnutou cez hlavu, sa nič nestalo. O chvíľu ích nasledoval mladý párik s dáždnikom, hľadajúci úkryt pred mrholením. Po tom však prišiel na rad nešťastník v tmavých teplákových nohaviciach a bunde.

Desivý úder blesku dopadol priamo na neho. Muž sa zrútil a dopadol na zem. Okolo jeho tela sa vytvorila tmavá škvrna, ktorá by mohla byť krvou alebo spáleným asfaltom. Po asi 15 sekundách však začal hýbať nohami a na okamih sa zmätený posadil, aby chytil dych. Nakoniec sa pozviechal a kráčal preč, keď ho zasiahol druhý silný úder. Ani tento zásah však muža definitívne nezložil.

Blesk udrel dvakrát

 

8. Chlapca mal uzdraviť zázrak, prípad vyšetruje Vatikán

Malý Jake Finkbonner pred piatimi rokmi takmer zomrel na následky bakteriálnej infekcie, ktorá sa "živila" jeho mäsom. Podľa jeho rodiny sa však stal zázrak a chlapec sa uzdravil. Prípadom sa teraz zaoberá aj Vatikán.

Odborníci na infekčné ochorenia však zastávajú názor, že Jakea nevyliečil zázrak, ale poskytnutá odborná pomoc. Jedenásťročný chlapec ochorel po tom, ako si počas basketbalového zápasu poranil peru, cez ktorú sa mu baktéria s nekrotickými účinkami dostala do tela. Tam potom napádala mäso a Jakeovi hrozilo, že zničí jeho svaly, kožu i podkožné tkanivo.

Jakeov stav sa neustále zhoršoval a pre lekárov bolo obtiažne byť o krok vpred pred chorobou. Avšak hneď po tom, ako dal reverend Sauer chlapcovej rodine relikviu blahorečenej Kateri Tekakwithaovej, baktéria sa prestala šíriť.

Jake Finkbonner

 

9. Mladíka zlisovalo cez 12 cm medzeru

Brita Matthewa Lowea (25) pri pracovnom úraze vtiahol dopravník a rozdrvil mu chrbát, panvu, zlomil obe bedrá, ruku, niekoľko rebier, roztrhol žalúdok a črevá. Jeho telo prešlo medzerou veľkou ako box na CD. Jeho partnerke Kim Swiftovej (29), mamičke ich spoločnej dcérky, v nemocnici povedali, aby sa pripravila na najhoršie. Nakoniec sa však mladík zo zranení takmer zázračne uzdravil. Hoci má vonkajšie jazvy, Matthewovo vnútro je masou kovu, ktorým ho lekári zoskrutkovali dokopy.

Prežil zlisovanie cez 12 cm medzeru

 

10. Na pokraji smrti

Denne sa na svete prihodí množstvo nehôd s dobrými aj tragickými koncami a uniknúť smrti sa podarí iba málokedy. Niektoré prípady sú však také neuveriteľné, že ich možno označiť za zázraky. O nich svedčí aj nasledujúca kompilácia.

Kompilácia nehôd

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu