Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Žil s mŕtvou priateľkou, kým neminul jej peniaze na alkohol!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Slovenského občana, ktorý v Prahe strávil tri týždne v byte so svojou už mŕtvou priateľkou, prevezú pražskí policajti na Slovensko a odovzdajú slovenským kolegom.

Muž žil na úkor zosnulej dovtedy, kým neminul peniaze na jej účte, ktoré si chodil vyberať do bankomatu. Informoval o tom internetový server iDnes.cz.

Mŕtvu 45-ročnú ženu našli policajti v byte v Prahe 6 začiatkom marca. Podozrivého 47-ročného muža zadržali v uplynulom týždni vďaka výbornej spolupráci českej a slovenskej polície, uviedol hovorca pražskej polície Tomáš Hulan.

Muž pri výsluchu uviedol, že ženu nezabil. V byte však bol, keď spadla a spôsobila si zranenia. "Napriek tomu, že žena zostala nehybne ležať, muž jej nevenoval žiadnu pozornosť. Veľmi svojrázne si ju začal všímať až približne o tri dni neskôr, keď sa nehýbala už niekoľko dní," citoval iDnes.cz slová policajného hovorcu. Muž však ani vtedy neprivolal lekára alebo pohrebnú službu, ale vzal si ženinu platobnú kartu a išiel kúpiť alkohol. V byte strávil s mŕtvou ženou tri týždne, kým minul peniaze na účte. Potom odcestoval na Slovensko.

Vyšetrovateľ obvinil zadržaného z trestných činov neposkytnutia pomoci, podvodu a neoprávneného získania, falšovania a pozmenenia platobného prostriedku, doplnil policajný hovorca. Dodal, že obvineného čaká súd na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu