Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Gang "modeliek": Krásne blondínky strašia mesto a okrádajú boháčky!

Podozrivé ženy okrádajú boháčky
Podozrivé ženy okrádajú boháčky (Zdroj: bbc)

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia pátra po gangu prevažne blonďatých mladých žien, ktoré spáchali sériu únosov a lúpeží v Sao Paule. Páchateľky si podľa jej informácií vyberajú obete medzi bohatými ženami v nákupných strediskách, napísal spravodajský server BBC News.

Ako uviedla miestna jednotka špecializujúca sa na boj proti únosom, gang vyhliadnutú obeť sleduje k autu, tam ju okradne a zatiaľ čo niektorá z únoskýň drží obeť v šachu zbraňou, zvyšné členky gangu si na jej kreditnú kartu zaobstarajú luxusný tovar.

Členkami gangu sú podľa policajtov mladé, vzdelané ženy zo strednej triedy. Časť z nich hovorí aj cudzím jazykom a niektoré zjavne študovali v cudzine, povedal BBC šéf saopaulskej protiúnosovej jednotky Joaquim Días Alves. "Sú to naozaj pekné dievčatá, dobre oblečené a upravené," dodal.

Gang sa snaží vyberať si obete, ktoré sú im podobné, takže nikto nespochybní ich totožnosť, keď použijú cudzie kreditné karty. Polícia predpokladá, že v Sao Paule pôsobí už tri roky a okradol najmenej 50 ľudí. Pomaly ale vraj ich sieť rozpletá a už sa podarilo zadržať tri podozrivé vrátane jedného muža.

Takzvané "expresné únosy", pri ktorých je obeť zadržiavaná len niekoľko hodín, kým únoscovia vybrakujú jej bankové konto a kreditné karty, sú v Latinskej Amerike bežným trestným činom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu