Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Učiteľka šokovala: Chcela minútu ticha za Meraha!

Meraha vo štvrtok usmrtili špeciálne sily po viac ako 30-hodinovom obliehaní jeho bytu. Zobraziť galériu (6)
Meraha vo štvrtok usmrtili špeciálne sily po viac ako 30-hodinovom obliehaní jeho bytu.

PARÍŽ - Učiteľka zo školy vo francúzskom meste Rouen čelí disciplinárnemu konaniu za svoju piatkovú iniciatívu uctiť si minútou ticha usmrteného vraha siedmich ľudí Mohammeda Meraha.

Podľa žiakov prítomných v triede sa vyjadrila, že Francúz alžírskeho pôvodu bol obeťou nešťastného detstva a napojenie na organizáciu al-Kájda si podľa nej vymysleli médiá a prezident Nicolas Sarkozy. Viacerí študenti na jej slová zareagovali odchodom z miestnosti. Minister školstva Luc Chatel jej konanie tvrdo odsúdil a vyzval školu na jej okamžitú suspendáciu, píše portál britskej stanice BBC odvolávajúci sa na francúzske médiá.

Meraha vo štvrtok usmrtili špeciálne sily po viac ako 30-hodinovom obliehaní jeho bytu. Polícia sa na jeho stopu dostala v rámci intenzívneho vyšetrovania vrážd troch vojakov a štyroch príslušníkov židovskej komunity počas uplynulých dvoch týždňov. Francúzski vyšetrovatelia v piatok potvrdili, že 23-ročný strelec z Toulouse nemal žiadne kontakty s al-Kájdou a konal na vlastnú päsť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu