Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zo zoo ušla gorila, naháňali ju špeciálne jednotky!

Gorila nížinná
Gorila nížinná

BUFFALO - V zoologickej záhrade v americkom Buffale ušiel v pondelok zo svojej klietky 180 kilogramov vážiaci samec gorily nížinnej západnej (Gorilla gorilla gorilla), ktorý následne pohrýzol ošetrovateľku. Ľudoopa sa späť do jeho výbehu podarilo dostať až po tom, čo ho uspali.

Dvadsaťštyriročný samec menom Koga sa dostal zo svojej klietky cez nezamknuté dvere do priestoru za výbehom, kde sa pohybujú iba ošetrovatelia. Tam sa stretol so svojou ošetrovateľkou, ktorá sa oňho stará od roku 2007. Tú pohrýzol do ruky a lýtka. Podľa riaditeľky zoo Donny Fernandes tak však spravil skôr z rozrušenia ako z agresivity. "Pravdepodobne bol z tohto stretnutia rovnako prekvapený ako samotná ošetrovateľka," uviedla Fernandes.

Ošetrovateľka, ktorej meno vedenie zoo nezverejnilo, sa po útoku schovala do vedľajšej klietky s gorilou samicou a jej mláďaťom. Medzitým veterinár Kogu pomocou fúkačky uspal a do zoo privolali príslušníkov špeciálnej jednotky SWAT. Návštevníkov zoo zatiaľ premiestnili do bezpečia, kde museli čakať približne 45 minút, kým členovia SWAT tímu nedostali gorilu späť do klietky. "Bola to tá najdesivejšia vec, akú som v živote robil. Takéto zviera by vám pokojne dokázalo odtrhnúť celú ruku," vyhlásil po zásahu kapitán SWAT tímu Mark Maraschiello. Ošetrovateľku previezli do miestnej nemocnice, kde jej zranenia ošetrili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu