Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Divná rodina: S manželmi roky spáva 130-kilový op!

Gorila podrástla, a tak jej po 10 rokoch urobili vlastný pelech
Gorila podrástla, a tak jej po 10 rokoch urobili vlastný pelech (Zdroj: YouTube)

LYON - Takmer 13 rokov majú vo svojej spálni francúzski manželia Pierre a Elaine Thivillonovci gorilu, ktorú si vzali domov krátko po jej narodení. Pár sa tým podľa stanice BBC stal miestnou celebritou. Vzhľadom na svoj vek sa ale teraz manželia začali obávať o budúcnosť svojej "adoptívnej" dcéry, ktorej dali meno Digit.

Nezvyklé spolužitie začalo potom, čo sa v zoologickej záhrade vedenej manželmi v obci Saint-Martin-La-Plaine Digit narodila a jej matka Pamela odmietla mláďa kŕmiť. Bezdetný pár si najskôr bral malú gorilu domov len cez deň, ale po asi 18 mesiacoch už natrvalo. Digit spala prvých 10 rokov s manželmi v posteli, ale teraz, keď váži 130 kilogramov, má podľa BBC vlastnú posteľ.

Zviera má voľný pohyb po celom byte a k dispozícii vonkajší oplotený výbeh. Rado sa vraj hrá s legom a prezerá si knižky. Manželia s gorilou dobre komunikujú. "Vyznáme sa vo zvukoch, ktoré vydáva. Napríklad ráno trochu zachrochtala, aby mi ukázala, že je spokojná. Ona tiež dobre rozumie tomu, čo jej hovoríme," tvrdí Elaine.

"Je súčasťou našej rodiny a správam sa k nej ako mama. Niekedy jej hovorím, že už nedostane ďalšie cukríky, a ona mi dá tri či štyri pusy a ja jej cukríky nakoniec dám," smeje sa žena. Pierre poznamenal, že sa s gorilou každý večer hrajú, kým nie je unavená a ide spať, a že ju nemôžu nechávať osamote.

Manželia majú cez 60 rokov a obávajú sa, kto sa o Digit bude starať, až už to nebude v ich silách. Začali sa preto snažiť o to, aby sa naučila žiť s inými gorilami. Vsádzajú pritom hlavne na pomoc jej brata, ktorý vyrastal v ich zoo. "Dúfame, že raz bude mať vlastné dieťa, ale že vzťah s nami zostane. Dúfame, že si k nám bude chodiť pre rady," dodáva Pierre.

Pár žije s gorilou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu