Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Rodina týrala dievčatko (2) ľadovými sprchami: Zničila mu mozog!

Alexis nevie chodiť, sama jesť, ani rozprávať.
Alexis nevie chodiť, sama jesť, ani rozprávať. (Zdroj: Daily Mail)

COLORADO SPRINGS - Dvojročná Alexis Salazová z amerického Colorado Springs po brutálnom mučení vodou upadla v sprche do bezvedomia a v nemocnici ju prehlásili za mozgovo mŕtvu. Lekárov však veľmi prekvapila, keď ťažké následky prekonala a prebrala sa.

Matka dieťaťa Samantha Salazová (19) dostala na súde 24 rokov, jeho tete Mary Horsleyovej (50), nad ktorou ešte nebol rozsudok vynesený, hrozí za mučenie netere 20 až 48 rokov.

Žalobkyňa na súde uviedla, že obe ženy dievčatku za každú drobnosť zalepili oči lepiacou páskou a strčili ho pod ľadovú sprchu. "Alexis nemala oddychu. Keď sa pohla, išla pod sprchu, keď sa rozplakala, išla pod sprchu," povedala denníku Colorado Springs Gazette.

Otec Alexis, Joseph Saunders, nemal o existencii dcéry až do procesu ani tušenia, pretože mu Salazová nahovorila, že potratila. Rozišla sa s ním a utiekla k tete. Dievčatko po rekonvalescenci v nemocnici zverili do jeho starostlivosti.

"Počas niekoľkých mesiacov, čo žije so mnou, mojou ženou a našimi deťmi, sa jej vrátili niektoré fyzické zručnosti a vyzerá to, že jej mozog sa začal znova 'zapínať'. Je naozaj zázračná," uviedol Saunders.

Statočná Alexis má však pred sebou ale ešte dlhú cestu. Kvôli hrozivému zaobchádzaniu musí päťkrát týždenne navštevovať terapie a zatiaľ nedokáže sama chodiť, jesť a nevie ani hovoriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu