Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovák dostal 25 rokov: V Prahe dobodal svoju partnerku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Na 25 rokov odňatia slobody dnes krajský súd v Prahe odsúdil 36-ročného Slováka Roberta Riga, ktorý 26. júna 2011 v Kosmonosoch brutálne zavraždil svoju bývalú priateľku. Rigo ženu 17-krát bodol nožom a zaútočil aj na jej partnera, ten však útok prežil, informoval server novinky.cz.

Súd nariadil Rigovi, aby odškodnil dcéru svojej obete, ktorá žije v detskom domove na Slovensku, sumou 240.000 korún. Rozhodol aj o jeho vyhostení z Česka. Rozsudok je právoplatný, keďže sa obe strany na mieste vzdali práva na odvolanie. "Je mi ľúto, čo som urobil," uviedol Rigo v záverečnej reči. Tvrdil, že ženinho priateľa nechcel zabiť. Podľa štátnej zástupkyne muža bodol do krku, čo spochybňuje jeho vyjadrenie. Muž si zachránil život iba vďaka tomu, že utiekol.

Rigo podľa súdu plánoval vraždu vopred, keďže si dopoludnia vypožičal brúsku na nôž, ktorým zabíjal. Obhajca tvrdil, že jeho mandant chcel žene iba zmrzačiť tvár, "aby ju už nik nechcel". Keď ju uvidel viesť sa za ruku s priateľom, názor zmenil.

Súdu dnes doručili listy od dvoch sestier zavraždenej, ktoré si nárokujú majetkovú i nemajetkovú náhradu škody. Okrem nákladov na jej pohreb žiadajú aj odškodnenie vo výške 100.000 a 200.000 eur s tým, že im sestra veľmi chýba. Pražský súd ich odkázal na civilné súdne konanie, keďže si nárok uplatnili neskoro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu