Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Poliaci sú zhrození: Rusi doma ukrývali kusy oblečenia obetí tragického letu!

Letecké nešťastie v Smolensku neprežil nikto
Letecké nešťastie v Smolensku neprežil nikto

SMOLENSK - Poľskú delegáciu čakalo v ruskom Smolensku nepríjemné prekvapenie. Počas návštevy miesta tragédie, kde zahynul pri leteckom nešťastí poľský prezident Lech Kaczyński a niektorí vrcholní politickí predstavitelia, zistili, že niektorí z miestnych obyvateľov rozobrali trosky lietadla a veci pasažierov!

Delegácia vedená varšavským radným Piotrom Guziałem prišla do Smolenka, aby podpísala dohodu o vzájomnej spolupráci s ruskou obcou. Poliaci zistili, že niektorí miestni si po tragédii odniesli domov časti lietadla a dokonca aj osobné veci pasažierov.

Odhaliť škandalóznu udalost pomohol miestny farmár, ktorý sa sám delegácii priznal, že niektoré časti lietadla má schované doma. Vraj ich odkúpil od zberačov kovov. V garáži mu však našli uskladnené aj odevy obetí osudného letu.

Na povrch nedávno vyplávala aj oveľa prekvapivejšia informácia. Server Wikileaks uverejnil správu, podľa ktorej sa mali Rusi snažiť zabrániť letu prezidenta v pristátí. S najväčšou pravdepodobnosťou sa pokúšali, aby prišiel na pietnu akciu neskoro. Kaczynski chcel v Smolensku uctiť pamiatku padlých poľských zajatcov, ktorých v roku 1940 zavraždili sovietske vojská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu