Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší potravinársky megaškandál v Poľsku: Rakovinotvorné vajcia!

Poľsko čelí ďalšiemu škandálu
Poľsko čelí ďalšiemu škandálu

VARŠAVA – Po škandále s cestárskou soľou zasiahla Poľsko ešte väčšia potravinárska kauza. Portál wiadomosci informoval o razii proti firme, ktorá mala predávať potraviny obsahujúce rakovinotvorné látky.

Desiatky policajných jednotiek prehľadávajú potravinárske sklady po celom Poľsku. Hľadajú aj dokumenty súvisiace s výrobou a predajom sušených vajec. Tie sa ako múčka zo sušených vajec používajú v pekárenskom a cukrárenskom priemysle pri výrobe cestovín, pečiva, sušienok, keksov, zákuskov, v potravinárskom priemysle na výrobu polievok, majonéz, dressingov, pudingov, vysoko energetických nápojov pre športovcov a v mäsiarskom priemysle pri výrobe mäsových výrobkov a konzerv, paštét a plniek.

Pritom tieto vajcia obsahovali falošné, v skutočnosti len stopové množstvá vajec a veľkým množstvom sušenej rybacej múčky s prídavkom vápnika a kurkumy. Navyše je podozrenie, že tieto vajcia sú vysoko karcinogénne. Polícia už zatkla v meste Kalisz 56-ročného šéfa spoločnosti, obvinili ho z organizovania trestnej činnosti.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu