Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Škandál na letisku: Žena si musela pred cestujúcimi vytiahnuť prsník!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: archív)

HAVAJ - Amy Strandová (38) chcela odcestovať so svojou deväťmesačnou dcérkou Evou z havajského ostrova Kauai. S odsávačkou materského mlieka lietala bežne a nikdy s tým nemala problémy. Tentoraz ju ale počas prehliadky zamestnanec TSA (medzinárodná spoločnosť zaisťujúca bezpečnostné kontroly na letiskách) požiadal, aby mu zariadenie ukázala. A tam to ani zďaleka neskončilo.

Matka štyroch detí a riaditeľka základnej školy mu vyhovela. Kontrolór jej ale vzápätí oznámil, že na palubu lietadla sa s odsávacou súpravou nesmie, pokiaľ nie je fľaštička plná mlieka, pretože to vraj vyžadujú bezpečnostné pravidlá. Ak chce letieť, musí mlieko odsať teraz.

Zdesená Amy požiadala o súkromie, ale bolo jej povedané, že odsávačka je elektrická a zásuvka je len na verejných WC. "Prinútili ma odsávať mlieko na toaletách pred radom zrkadiel a umývadiel. Dovnútra a von neustále prúdili davy ďalších cestujúcich a ja som tam stála s prsníkom vonku. Bolo to neuveriteľne ponižujúce. Skoro som sa rozplakala," povedala Amy ABCnews.

Celý incident za absurdný napokon uznala aj TSA, na ktorú Amy podala sťažnosť. Vo svojom vyhlásení spoločnosť uviedla, že sa ich havajský zamestnanec mýlil, jeho tvrdenie nebolo pravdivé a na to, aby ju nútil odsávať pred letom materské mlieko, nemal mandát. Za vzniknutú ujmu sa TSA ospravedlnila a rozoslala zamestnancom inštrukciu, aby sa niečo podobné v budúcnosti už neopakovalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu