Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dievčatko, ktoré vytrhlo tornádo matke z náručia, nakoniec zomrelo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LOUISVILLE - Pätnásťmesačné dievčatko, ktoré po tornáde našli na poli v americkom štáte Indiana, skonalo v nedeľu po tom, ako ho odpojili od prístrojov.

Počet obetí ničivých tornád v piatich amerických štátoch na Stredozápade a juhu krajiny tak stúpol na 39 osôb. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

Angel Babcockovú našli nažive po tom, ako karavan rodiny v New Pekine zničilo tornádo, pričom zahynuli rodičia dieťaťa a jeho dvaja súrodenci.

Batoľa previezli v piatok v noci do nemocnice v Louisville, kde dieťa otvorilo oči, čo lekári považovali za nádejné znamenie. Situácia sa zhoršila v sobotu, lebo opuch mozgu neustúpil. Rodina sa v nedeľu rozhodla, aby dieťa odpojili od prístrojov, keď už mozog nevykazoval žiadnu aktivitu.

Hoci to môže trvať niekoľko dní, kým v postihnutých oblastiach USA úplne obnovia elektrinu a mobilné siete, v nedeľu sa dosiahol pokrok. V Indiane bolo bez elektriny ešte 2800 domov, čo bol pokles v porovnaní s 8000 odberateľmi, ktorí po búrkach nemali elektrický prúd.

V silne postihnutých oblastiach, ako je napríklad Henryville, však musia zrekonštruovať rozvodňu a prenosovú sieť, čo potrvá tak týždeň. Približne 19.000 odberateľov elektriny z verejnej siete bolo bez elektriny aj v americkom štáte Kentucky. Bez prúdu a káblovej televízie zostali aj ďalšie tisíce ľudí, zásobované miestnymi zariadeniami.

Mobilní operátori sa snažili pomôcť obyvateľom vytváraním staníc na nabíjanie telefónov a internet, aby ľudia mohli komunikovať v čase, keď je ešte ťažké nájsť zdroj elektriny a signál pre mobily. Situácia sa v nedeľu zlepšila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu