Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Streľba na strednej škole: Jeden študent zahynul, útočníka zadržali

Evakuácia žiakov z Chardonskej strednej školy
Evakuácia žiakov z Chardonskej strednej školy (Zdroj: SITA)

CHARDON - Jeden študent dnes zomrel po raňajšej streľbe na strednej škole v meste Chardon v americkom štáte Ohio. Mladík podľahol zraneniam neskôr, po incidente. Informoval o tom mestský policajný šéf Timothy McKenna.

Podozrivého strelca - údajne študenta - zadržali pri jeho aute približne kilometer od miesta činu. Nachádza sa vo väzbe, ale polícia ho ešte neobvinila. Meno podozrivého nezverejnili vzhľadom na to, že ide o neplnoletú osobu.

Zranenia pri vyčíňaní strelca utrpeli ďalší štyria študenti, ktorých odviezli do miestnych nemocníc. Ich stav nie je známy.

Keď krátko po začiatku vyučovania vypukla streľba, študenti spustili krik a vybiehali v panike na chodby. Heather Zisková (17) uviedla, že bola v bufete s niekoľkými spolužiakmi, keď na chodbe započula praskavé zvuky. Zbadala chlapca, v ktorom spoznala spolužiaka, a ten vošiel do bufetu, kde začal strieľať.

Svedkyňa a ďalší sa okamžite dali na útek von z budovy, niektorí bežali do inej, neďalekej školy. Niektorí sa zamkli v spoločnej miestnosti učiteľov.

Chardonská stredná škola má približne 1100 študentov. Všetky školy v oblasti po incidente zatvorili. Televízne zábery ukázali napätých rodičov, ako odvádzajú svoje deti preč z budovy školy, a pred ňou bolo vidieť sanitky.

Chardon sa nachádza asi 50 kilometrov východne od mesta Cleveland v Ohiu a má približne 5100 obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu