Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Mladík (17) strieľal na škole v Chardone, troch zabil

T.J. si obete vyberal náhodne Zobraziť galériu (7)
T.J. si obete vyberal náhodne (Zdroj: SITA,)

CHARDON - Sedemnásťročný mladík sa priznal k streľbe na strednej škole v americkom štáte Ohio, ktorá si vyžiadala tri obete na životoch, informovala dnes agentúra Reuters.

Podľa prokuratúry sa zadržaný T.J. Lane priznal, že do jedálne školy Chardon High School prišiel vyzbrojený nožom a pištoľou kalibru 22. Svoje obete si údajne vybral náhodne.

Podozrivého predviedli pred súd pre mladistvých v okrese Geauga, ktorý nariadil jeho zotrvanie vo väzbe. Prokuratúra musí do štvrtka predložiť znenie obžaloby.

K streľbe došlo v pondelok ráno na škole v okresnom meste Chardon, 56 kilometrov východne od Clevelandu, keď mladík zaútočil pred začiatkom vyučovania na skupinu študentov, ktorí sedeli spolu v školskej jedálni. Podľa vyšetrovateľov vypálil desať nábojov.

V pondelok zomrel na následky poranení 16-ročný chlapec, v utorok podľahli zraneniam ďalší dvaja. Zo zranení pri streľbe na škole v meste Chardon sa ešte liečia dvaja študenti. Zranenia chlapca sú vážne a 18-dievča je v stabilizovanom stave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu