Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Xena spolu s aktivistami Greenpeace obsadila loď na ťažbu ropy

Lucy Lawless protestuje spolu s Greenpeace Zobraziť galériu (2)
Lucy Lawless protestuje spolu s Greenpeace (Zdroj: SITA)

WELLINGTON - Aktivisti organizácie Greenpeace na čele s novozélandskou herečkou Lucy Lawless, predstaviteľkou hlavnej postavy v televíznom seriály Xena, obsadili dnes loď na ťažbu ropy, ktorá mala vyplávať z Nového Zélandu do Severného ľadového oceánu.

Známa herečka spolu s ďalšími šiestimi aktivistami hnutia Greenpeace sa nalodili na loď Noble Discoverer, ktorá sa pripravovala na vyplávanie z prístavu Taranaki na Severnom ostrove Nového Zélandu. Ťažiť ropu mala pri pobreží Aljašky.

"Hĺbková podmorská ťažba ropy je sama osebe dostatočne nebezpečná, ale ak sa uskutočňuje v Arktíde, na jednom z najčarovnejších miest na Zemi, je to už priveľa," konštatovala hrdinka seriálu Xena.

Demonštranti rozprestreli na lodi transparenty. Tvrdia, že sú pripravení zotrvať na lodi niekoľko dní. Polícia zadržala jedného z aktivistov a zvažuje kroky na ukončenie blokády lode.

Hovorkyňa ropnej spoločnosti Shell, ktorá si loď objednala, konštatovala, že ju mrzí konanie aktivistov, ktorí svojim konaním vystavili posádku lode nebezpečenstvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu