Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Obstrelovaný prezident: Prežil už šiesty atentát!

Alexander Ankvab
Alexander Ankvab

MOSKVA - Pokus o atentát na prezidenta gruzínskeho odštiepeneckého regiónu Abcházsko Aleksandra Ankvaba si dnes vyžiadal dve obete a jedného ťažko zraneného v radoch jeho ochranky, informovala dnes ruská agentúra Interfax.

Neznámi páchatelia v ranných hodinách najprv odpálili pozemnú mínu a následne spustili paľbu z automatických zbraní a mínometov na Aknvabovo vozidlo. Abcházsky prezident bol práve na ceste do svojho úradu v hlavnom meste Suchumi.

"Moje auto bolo ťažko poškodené, ale ja som v poriadku," povedal Ankvab v telefonickom rozhovore pre agentúru AP. Nechcel však hovoriť o možnom pozadí útoku.

K zodpovednosti za atentát sa doposiaľ nikto neprihlásil. Abcházsko čakajú v marci parlamentné voľby. Región sa odtrhol od Gruzínska vo vojne v 90. rokoch. Rusko uznalo Abcházsko a ďalší separatistický región Južné Osetsko ako nezávislé štáty po krátkej vojne s Gruzínskom v roku 2008.

Ankvab, ktorého do funkcie zvolili vlani v auguste, prežil už päť pokusov o atentát. Pri jednom, v septembri minulého roka, utrpel zranenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu