Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Prokuratúra žiada pre Berlusconiho päť rokov väzenia

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

MILÁNO - Talianska prokuratúra požiadala dnes súd v Miláne, aby odsúdil expremiéra Silvia Berlusconiho na päť rokov väzenia pre obvinenia z podplácania britského právnika v snahe utajiť daňové podvody.

Prokurátor Fabio De Pascuale vyjadril presvedčenie, že vina obžalovaného je dokázaná, a to bez "akýchkoľvek rozumných pochybností". Citovala ho agentúra DPA.

Expremiér sa na súdnom pojednávaní nezúčastnil. Podobne ako v ostatných troch súdnych procesoch, ktorým v súčasnosti čelí, odmieta všetky obvinenia ako pomstu zo strany svojich politických protivníkov.

V dnes prerokovanej kauze čelil Berlusconi žalobe, že zaplatil britskému právnikovi v prepočte 456.000 eur, aby falošne svedčil o jeho obchodných aktivitách v dvoch korupčných prípadoch z 90. rokov.

V ďalších procesoch sa Berlusconi zodpovedá z obvinení z korupcie a zneužitia moci, z pohlavného styku s neplnoletou prostitútkou a prezradenia dôverných informácií pri vyšetrovaní bankového škandálu.

Berlusconi odstúpil z postu šéfa kabinetu vlani v novembri, keď jeho pozíciu oslabili početné škandály a vážna dlhová kríza v Taliansku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu