Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Argentínski dokári bojkotujú britské lode

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Argentínski prístavní robotníci sa rozhodli pre argentínsko-britské spory o Falklandské ostrovy bojkotovať lode plávajúce pod britskou vlajkou, uviedla v utorok britská vysielacia stanica BBC.

Argentínska konfederácia zamestnancov v doprave združujúca aj dokárov uviedla, že toto opatrenie sa bude týkať všetkých britských lodí, ktoré priplávajú do Agentíny. Aké dôsledky štrajk bude mať zatiaľ nie je známe.

Spory medzi Veľkou Britániou a Argtentínou sa vyostrili v posledných mesiacoch, v čase blížiaceho sa 30. výročia vojny o Falklandy. Toto vyhlásenie je jedno zo série opatrení, ktorým chcú Argentínčania presadiť nadvládu nad ostrovmi v Argentíne známymi pod názvom Malvíny.

V decembri juhoamerický obchodný blok Mercosur uzavrel svoje prístavy pre lode plaviace sa pod vlajkou Falklandských ostrovov. Minulý týždeň Argentína obvinila Britániu v OSN z militarizácie regiónu a vyslania jadrovej ponorky do južného Atlantiku. Británia obvinenia označila za absurdné a uviedla, že jej obranné postavenie na Falklandoch sa nezmenilo.

Británia tiež zdôraznila, že rokovania o suverenite Falklandských ostrovov nie sú potrebné dovtedy, kým si Falklanďania želajú zostať Britmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu