Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tetovacie farby spôsobujú rakovinu, môžu byť aj na Slovensku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: beautysalon.officialtips.com)

PRAHA - V Nemecku prišli na tetovacie farby, ktoré spôsobujú rakovinu. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky nevylučuje, že sa výrobky nachádzajú aj v našej krajine.

Výskyt nebezpečných farieb na tetovanie nahlásili do rýchleho výstražného systému Rapex pre nepotravinárske výrobky kontrolné orgány v Nemecku. Hlavný slovenský hygienik Gabriel Šimko povedal, že je možné, že sa uvedené výrobky vyskytujú aj u nás.

Sedem karcinogénnych látok objavili Nemci vo farbe na tetovanie Makkuro Sumi Intense Black značky Makkuro Sumi. Nebezpečná je výrobná dávka LOT # 371310X. Kozmetika sa predáva v plastových fľašiach s obsahom 360 mililitrov. Na obale sa uvádza, že farba na tetovanie je určená na aplikáciu na ľudskú pokožku.

Rovnaké zdravotné riziko predstavuje  aj farba True Black americkej značky Intenz TM, ktorá obsahuje deväť karcinogénnych látok. Ide o výrobnú dávku BK561MX40, šarža: SS74, EXP: 28/02/16. Výrobok sa predáva v čiernej plastovej fľaši. Farbu vyrába firma Intenz Products sídliaca v štáte New Jersey.

Ani jeden výrobok nie je v súlade s rezolúciou Rady Európy, ktorá stanovuje požiadavky a kritériá na bezpečnosť farieb na tetovanie a permanentný make-up.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu