Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žene praskol PIP implantát, dcéra (5) mala z neho dostať rakovinu!

Lucy viní implantáty z toho, že zavinili rakovinu jej dcéry
Lucy viní implantáty z toho, že zavinili rakovinu jej dcéry (Zdroj: heart.co.uk)

LONDÝN - Lucy Petaginová (38) prežíva krušné obdobie. Obáva sa, že po tom, ako jej praskol prsný implantát, ktorý pochádzal od firmy Poly Implant Prothése (PIP), vyvolal silikón u jej päťročnej dcérky nádorové ochorenie.

Angličanka si implantáty dala voperovať v roku 2001. Jej prsia sa tak zväčšili z košíka veľkosti A až na D. Neskôr sa vydala a v roku 2007 porodila Lunu. Keď malo dievčatko osemnásť mesiacov, Lucy praskol jeden z implantátov. Keďže lekár jej povedal, že nehrozí žiadne riziko, dcéru dojčila aj naďalej. Krátko nato však dieťaťu diagnostikovali neliečiteľnú formu rakoviny mozgu. Presnejšie ide o ependymóm, ktorý napáda centrálny nervový systém a rastie dovtedy, kým postihnutého nezabije.

Matka je presvedčená, že za Luninu chorobu môže závadný silikónový implantát. Teraz spolu s manželom Mariom tŕpnu strachom, že ochorie aj ich druhá dcéra, trojročná Enza, ktorú taktiež dojčila.

Lekárom sa spojitosť medzi PIP implantátmi a rakovinou zatiaľ dokázať nepodarilo. "Len mi povedali, že o tom ešte príliš nevedia. Myslím si ale, že už je najvyšší čas, aby niekto konečne zistil, čo tieto veci robia s našimi telami," povedala zúfalá Lucy.

Škandál ohľadom chybných implantátov prepukol ešte minulý rok po tom, ako na verejnosť prenikli informácie, že francúzska firma ich vyrábala z priemyselného silikónu. Šéfa spoločnosti PIP, Jeana-Clauda Masa, medzitým zatkli a obvinili z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Po zaplatení kaucie ho stíhajú na slobode.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu