Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Silné mrazy v Česku praskajú koľajnice, zabili dvoch bezdomovcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Mrazy aj v Českej republike naberajú na sile, teploty v noci na dnes na mnohých miestach klesli pod mínus 20 stupňov Celzia. V Adršpachu pri poľských hraniciach meteorológovia namerali ráno až mínus 28,6 stupňa, informuje spravodajská webstránka iDNES.cz.

Mráz spôsobil popraskanie koľají a obmedzenie vlakovej dopravy v úsekoch Kutná Hora - Čáslav, Lysá nad Labem - Stará Boleslav a v Prahe medzi Smíchovom a Radotínom. V hlavnom meste tak rýchliky obchádzali stanicu "Smíchovské nádraží" a osobné vlaky jazdili po jednej z dvoch koľají.

Nízke teploty si už vyžiadali aj ľudské obete. V Karvinej našli v utorok popoludní mŕtveho 47-ročného bezdomovca. "Policajti zistili, že muž dobrovoľne odišiel z ubytovne a na pomedzí lesoparku prespal," citoval iDNES.cz policajnú hovorkyňu.

Aj v Prahe ľudia v utorok objavili v záhradnom prístrešku telo ženy, ktorá neprežila mrazivú noc. Snaha bezdomovcov zahriať sa ohňom zrejme spôsobila pondelkový požiar prázdnej budovy v areáli firmy Zetor v Brne.

Chladné zimné počasie už zasahuje aj Slovensko. Pri tejto príležitosti máte možnosť poslať nám vaše najkrajšie fotky tejto zimy na adresu fotky@topky.sk spolu s krátkym popisom, nezabudnite napísať, kde fotka vznikla. Najlepšie z nich zverejníme na našej stránke a autor tej, ktorá získa najväčší počet "likeov" na Facebooku, od nás dostane darček. Tešíme sa na vaše zábery!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu