Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO, ktoré znechutilo: Premiér sa Merkelovej strká do zadku!

Tusk sa skláňa pred Merkelovou a bozkáva jej ruku
Tusk sa skláňa pred Merkelovou a bozkáva jej ruku (Zdroj: isifa)

PRAHA - Nedávno sa o nemeckej kancelárke Angele Merkelovej tvrdilo, že je najmocnejšou ženou v Európe. Teraz je jasné, že je najmocnejším Európanom vôbec. Snímka, na ktorej ju ruku ponížene bozkáva poľský premiér Donald Tusk, jeho krajanov síce znechutil, ale v podstate dokonale symbolizuje rozloženie síl v súčasnej Európe.

Pred začatím bruselského summitu sa premiér sklonil a div že neodhryzol mocnej Angele celú ruku. Etiketa síce hovorí, že muž bozk na ruku len naznačuje a pery by do kontaktu s kožou prísť nemali, ale horlivý Poliak na nejaké tie spoločenské pravidlá nedbal. Jednoducho chcel svojím gestom povedať, že nemeckú kancelárku rešpektuje, bude jej ochotne nápomocný a je rád, že práve ona stojí v čele rozbúrenej Európy.

Stalo sa už pravidlom, že Angela Merkelová a prezident Nicolas Sarkozy rozhodujú za celú Európsku úniu. Ostatní im väčšinou len poslušne odsúhlasia ich rozhodnutie, ak sa ich vôbec Francúzsko alebo Nemecko na nejaký názor opýta.

Za Merkelovou stoja doma Nemci, a to jej dodáva dobrý pocit. Na domácej scéne si totiž veľmi dobre všimli, že súčasná kríza vlastne Nemecko ekonomicky posilňuje. Zahraniční komentátori už dokonca hovoria o tom, že EÚ je riadená z Berlína, a že nemecké kancelárke sa na chrbát začína čoraz častejšie pozerať aj sám Sarkozy.

"Berieme lekcie od európskej cisárovnej a jej francúzskeho pudla," opísal výstižným jazykom súčasnú situáciu komentátor Daily Mirror Simon Heffer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu