Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Policajt brutálne zatýkal dementného muža: Skopol ho ako handru!

Policajt kopol muža do žalúdka a zvalil na zem
Policajt kopol muža do žalúdka a zvalil na zem (Zdroj: YouTube)

FLORIDA - Minulý týždeň obleteli svet šokujúce zábery, na ktorých policajt v americkom Melbourne použil brutálne metódy pri zatýkaní 66-ročného muža, trpiaceho demenciou. Navyše sa muž zákona snažil pred zásahom vypnúť nahrávacie zariadenie v služobnom aute.

Policajný dôstojník Derek Middendorf z Melbourne na Floride začiatkom októbra použil na prvý pohľad neprimeranú silu, keď zatýkal Alberta Flowersa. Najprv ho kopol do žalúdka, a keď ho zhodil na zem, niekoľkokrát ho ešte udrel.

Garrick Flowers, synovec napadnutého, pre televíziu WFTV uviedol, že na policajta kričal, nech prestane. Upozorňoval ho tiež, že je jeho strýko dementný. "Má 66 rokov a je po trojnásobnom by-passe, myslel som, že ho to zabije," povedal Garrick.

Dôstojník však pred zatknutím vypol bezpečnostnú kameru na prednom skle služobného auta. V oficiálnej správe potom uviedol, že sa k nemu Flowers priblížil veľmi rýchlo, bol agresívny a zdalo sa, že má pri sebe nôž. Pracovníci policajného oddelenia ale boli schopní video bez zvukovej stopy zo zariadenia spätne extrahovať.

Napadnutý po incidente skončil v nemocnici, kde sa zotavoval takmer mesiac. Polícia ho obvinila z napadnutia verejného činiteľa a stál pred súdom. Minulý utorok však bol akýchkoľvek obvinení zbavený.

Middendorfa pritom čakal jediný postih, dostal písomné napomenutie za vypnutie nahrávacieho zariadenia. Policajné oddelenie podľa informácií televízie WFTV ani naďalej nemá v pláne nariaďovať interné vyšetrovanie.

Policajná brutalita

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu