Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Majetok Prahy je v exekúcii, platí aj na Karlov most a Václavské námestie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Na majetok českého hlavného mesta Praha je uvalená exekúcia. Podľa katastra nehnuteľností sa týka Karlovho mosta, Václavského námestia, Staromestskej radnice, sochy Jana Husa, Obecného domu a ďalších nehnuteľností. Informoval o tom dnes portál iDnes.cz s odvolaním sa na televíziu Nova.

Primátor Bohuslav Svoboda zatiaľ nepozná dôvod, prečo sa tak stalo. Podľa hovorkyne magistrátu Terezy Krásenskej sa zápis v katastri nehnuteľností musel objaviť až v piatok popoludní. Svoboda sa domnieva, že sa tak stalo tesne pred koncom pracovného času. "Dôvod budeme vedieť v pondelok ráno. Zatiaľ nám neboli doručené žiadne dokumenty," povedala iDnes.cz Krásenská. Exekúciu majetku pražského magistrátu nariadil súd už raz, a to vlani v apríli. Dôvodom bolo, že úradníci rok odmietali dať občanovi Jakubovi Sedláčkovi informácie o prideľovaní protekčných značiek automobilov.

Podľa iDnes.cz môže ísť o ďalší pokus zdiskreditovať pražskú ODS, ktorá v metropole ČR vládne v koalícii s TOP 09. Posledný januárový víkend bude totiž pražská ODS voliť nového predsedu. Svoboda už potvrdil, že sa o funkciu chce uchádzať. "To záleží od vašej úvahy. Ak je bežný spôsob, že niekto podá takú vec pred koncom pracovného času a na druhý deň ráno to zavolá do Novy," odpovedal Svoboda na otázku, či sa domnieva, že udalosť s voľbou súvisí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu