Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Otrasný príbeh Češky z Concordie: Deti dala do člna, na breh musela doplávať!

Češka s manželom museli na breh preplávať
Češka s manželom museli na breh preplávať

RÍM/PRAHA - Jediná Češka na palube stroskotanej lode Costa Concordia Eva Gervase (40) prežívala obrovský strach a niekoľkohodinového odlúčenia od svojich detí. Ona a jej manžel dostali do záchranného člna iba svoje dve ratolesti, na breh museli doplávať v ľadovej vode sami.

Eva a jej manžel Maurice (53) šetrili celý život, aby mohli sebe a deťom splniť sen v podobe dovolenky na luxusnej výletnej lodi. Tá sa ale vinou kapitána Francesca Schettina (52) premenila na tragédiu.

Príbeh manželov potvrdzuje, že evakuácia prebiehala veľmi chaoticky a deťom, ani ženám prednosť daná nebola. "Vezmite aspoň naše deti," kričala vraj Eva v tlačenici. Nakoniec sa súrodenci do člna dostali, Maurice im len stačil do ruky strčiť mobil. Rodičia však museli k brehu v ľadovej vode doplávať, a to naj napriek tomu, že Maurice plávať nevedel. Zachránila ho iba vesta a obrovská vôľa prežiť.

Na pevnine vládla panika a chaos a zúfalým rodičom sa podarilo svoje deti nájsť až po niekoľkých hodinách. Veľmi nervózni boli aj ich príbuzní v mestečku Veneto, oddýchli si až vtedy, keď celú rodinu uvideli v televízii medzi tými, čo prežili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu