Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dieťatko sa narodilo s orgánmi mimo tela!

Hayes trpel zriedkavým ochorením
Hayes trpel zriedkavým ochorením (Zdroj: UT Health Science Centre v Houstone)

TEXAS - Dieťatko, ktoré sa narodilo s orgánmi mimo tela, sa zotavuje po rekonštrukčnej operácii. Malý Hayes Davis prišiel na svet s črevami a inými brušnými orgánmi, trčiacimi z pupku. Všetko, čo ich chránilo, bola iba tenká vrstva kože.

Američanka Kelly Davisová o synovom probléme vedela už pred pôrodom, zriedkavé ochorenie odhalil ultrazvuk v 12. týždni tehotenstva. "Keď sme počuli slovo "omfalokéla" zrútil sa nám svet," povedala matka, ktorá podstúpila 25. marca cisársky rez na klinike v Houstone.

Omfalokéla vzniká, ak sa počas vnútromaternicového vývoja neuzavrie otvor v prednej brušnej stene a črevné kľučky sa vydúvajú von. Zakryté sú iba tenkou membránou a črevo nie je chránené pred infekciou. Za následok môže mať abnormality chromozómov či vrodené chyby srdca.

"Bol som nadšená jeho príchodom, ale strach bol ohromujúci. Nevedela som, či bude sám dýchať alebo jesť, či koža zostane neporušená," uviedla Kelly. Našťastie, Hayes v súvislosti s ochorením netrpel žiadnymi ďalšími komplikáciami.

Po deviatich mesiacoch od narodenia sa lekári rozhodli chlapčeka operovať a zlepšiť mu jeho kvalitu života. Chirurgický zákrok bol úspešný a Kelly je nadšená, že všetko dobre dopadlo.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu