Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Postrelený prokurátor prehovoril: Netrafil som, lebo ma vyrušili!

Mikolaj Przybyl
Mikolaj Przybyl (Zdroj: YouTube)

VARŠAVA - Poľský vojenský prokurátor Mikolaj Przybyl, ktorý sa postrelil počas prestávky pondelňajšej tlačovej konferencie, sa dnes priznal, že sa chcel zabiť. Pokus o samovraždu v prítomnosti televíznych kamier Poľsko šokoval.

Vojenský prokurátor na tlačovke okrem iného obhajoval svojich kolegov, na ktorých padlo podozrenie, že porušili zákony v súvislosti s únikom informácií týkajúcich sa vyšetrovania leteckej katastrofy pri ruskom Smolensku. Po emotívnom prejave požiadal novinárov, aby z miestnosti na chvíľu odišli. Potom sa ozvala rana. Muža našli ležať za stolom so zakrvavenou hlavou.

"Chcel som spáchať samovraždu, ale zle som zamieril, pretože sa niekto snažil vstúpiť do miestnosti a vyrušil ma tak. Vystrelil som príliš rýchlo. Guľka zasiahla tvár a nie hlavu, ponáhľal som sa," povedal.

Podľa niektorých mohlo ísť o pokus o plánovanú demonštratívnu samovraždu. Prítomný kameraman totiž uviedol, že Przybyl vedel, že ho natáča kamera. Ten údajne povedal, aby "ju nechali bežať" a potom sa strelil.

"Čudujem sa, že vojak, plukovník, vojenský prokurátor nedokáže vystreliť, tak, aby to urobil poriadne," vyhlásil Janusz Palikot, šéf tretej najsilnejšej strany v Poľsku. Dodal, že keby sa ukázalo, že sa Przybyl zbláznil, nebolo by to tak hrozné ako prípad, kedy by si uvedomoval, čo robí. Palikot pondelkový čin považuje za "zúfalý výkrik prokurátora".

V pondelok večer Przybyl podstúpil operáciu, pri ktorej mu lekári ranu ošetrili. O niekoľko dní by ho mali prepustiť domov. Neúspešného samovraha pravdepodobne ho čaká aj psychiatrické vyšetrenie.

Prokurátor si strelil do hlavy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu