Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Padli na dno: Gréci sú takí chudobní, že sa vzdávajú svojich detí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ATÉNY - Na niektorých Grékov dolieha chudoba spôsobená hospodárskou krízou tak silno, že sa musia vzdať toho najcennejšieho čo majú - svojich detí. Opustené ich nachádzajú u brán pracovníci charitatívnych organizácií, škôlok alebo cirkevných zariadení. Problém uživiť svoje ratolesti majú podľa serveru BBC najmä slobodné matky.

Jedného rána pred Vianocami našla učiteľka v aténskej škôlke lístok s odkazom týkajúcim sa jednej zo štvorročných žiačok. "Neprídem si vyzdvihnúť Annu, pretože si nemôžem dovoliť o ňu starať," stálo v ňom. "Prosím, postarajte sa o ňu. Je mi to ľúto. Jej matka."

Takýchto prípadov sa za posledné mesiace stalo mnoho. Keď si aj chudobní rodičia svoje dieťa nechajú, častokrát končia všetci v nemocnici, lebo sú podvyživení. Grécko je pritom krajinou so silnými rodinnými väzbami. Zlyhanie ohľadom starostlivosti o dieťa je pre nich spoločensky neprijateľné.

"Počas posledného roka sme mali stovky prípadov rodičov, ktorí nám tu chceli nechať svoje deti. Poznajú nás a dôverujú nám," povedal otec Antonios, ktorý prevádzkuje centrum pre sociálne slabé deti a mládež. Vždy však sľúbia, že akonáhle sa ich ekonomická situácia zlepší, deti si prídu vziať späť.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu